Een goede houding en zit is de basis om goed te kunnen communiceren met je paard!

RUITER ZITLES

Is je balans onvoldoende, heb je fysieke klachten tijdens/na het rijden, heb je last van spanning, lukt het maar niet om een oefening onder de knie te krijgen, heb je moeite om je armen en/of benen stil te houden, reageert je paard niet goed op je hulpen?

Een goede houding is de basis om goed te kunnen communiceren en meebewegen met je paard, dit zorgt voor een onafhankelijke zit. Wanneer je houding en zit niet optimaal zijn kunnen er problemen ontstaan tijdens het paardrijden.

WERKWIJZE ZITLES

Het aanleren van iets nieuws is altijd lastig, het kost tijd om een nieuwe vaardigheid eigen te maken tot het een automatisme wordt. Daarnaast is paardrijden een complexe activiteit. Daarom wordt er altijd individueel bepaald wat het juiste beginniveau is, dit is je nulpunt.

Tijdens een zitles wordt er gewerkt aan de 6 basisvoorwaarden voor een goede ruiterhouding. Er zal gestart worden in een (voor jou) eenvoudige situatie, waneer je dit onder de knie hebt kan de moeilijkheidsgraad worden opgevoerd. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je een goede houding en zit kan toepassen in al je rijden, weet wat je aandachtspunten zijn en hier op kan anticiperen indien nodig. Zo ontwikkel je een goede en onafhankelijke zit, kun je rijden zonder spanning, vorm je een team samen met je paard en het belangrijkste kun je paardrijden met meer plezier.

AANMELDEN VOOR RUITER ZITLES

Neem contact op via mail, telefoon of WhatsApp om een zitles te boeken.

Ben je benieuwd naar onze tarieven? Kijk dan hier.

DE 6 BASISVOORWAARDEN

  • Lichaamsgevoel, om je beter bewust te zijn van je eigen lijf tijdens het paardrijden
  • Symmetrie, voor een zo gelijk mogelijke belasting aan beide zijden van jezelf en je paard
  • Stabiliteit, voor een onafhankelijke, stille zit zonder te klemmen met je benen of steun te zoeken bij de teugels
  • Balans, om ontspannen mee te kunnen bewegen met de bewegingen van je paard
  • Mobiliteit, voor voldoende souplesse om de bewegingen van je paard te kunnen volgen zonder dat je beperkt wordt door je eigen lichaam
  • Coördinatie, voor een betere communicatie met je paard, het geven van duidelijke hulpen en snel kunnen reageren

AANBOD HIPPISCHE SPORTOEFENTHERAPIE

Kijk ook eens bij ons andere aanbod…