Rijden met ballen voor een betere houding en zit!

FRANKLIN BALLEN

Wanneer je iets wil veranderen in je houding is het belangrijk dat je jezelf bewust bent van je eigen lichaam. We hebben allemaal een goed en een minder goede kant en ieder lichaam heeft zijn eigen mogelijkheden en beperkingen. Deze patronen zijn vaak al jaren aanwezig, waardoor je jezelf hier vaak niet meer zo bewust van bent.

Franklin ballen helpen om je lichaamsbewustzijn te vergroten, waardoor je beter kunt voelen wat je doet. Ook helpen ze bij het verminderen van spierspanning, het verbeteren van de symmetrie en het vergroten van de beweeglijkheid.

WERKWIJZE FRANKLIN BALLEN

De Franklin ballen kunnen ingezet worden tijdens een zitles, als hulpmiddel, om snel en effectief de houding en zit te kunnen verbeteren tijdens het paardrijden. Tijdens de zitles wordt er gekeken welke ballen en welke plaatsing het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie. Daarbij is het belangrijk om te weten dat het hierbij gaat om een hulpmiddel. Het kan zijn dat het rijden met de ballen gek voelt maar het gaat vooral om het resultaat nadat je met de Franklin ballen gereden hebt.

Naast de ballen, werkt de Franklin methode ook veel met verbeeldingskracht. Door een vorm van verbeelding in te zetten op een manier die het beste werkt voor jou, stimuleer je onbewuste reacties (lichamelijk en mentaal) die kunnen helpen om het gewenste resultaat te behalen.

AANMELDEN RUITER FRANKLIN BALLEN

Wil je weten of het rijden met Franklin ballen iets voor jou kan betekenen? Neem contact op via mail, telefoon of WhatsApp voor meer informatie of om een van de andere  lessen te boeken!

Ben je benieuwd naar onze tarieven? Kijk dan hier.

HELPEN BIJ HET VERBETEREN VAN …

  • Lichaamsgevoel, om je beter bewust te zijn van je eigen lijf tijdens het paardrijden
  • Symmetrie, voor een zo gelijk mogelijke belasting aan beide zijden van jezelf en je paard
  • Stabiliteit, voor een onafhankelijke, stille zit zonder te klemmen met je benen of steun te zoeken bij de teugels
  • Balans, om ontspannen mee te kunnen bewegen met de bewegingen van je paard
  • Mobiliteit, voor voldoende souplesse om de bewegingen van je paard te kunnen volgen zonder dat je beperkt wordt door je eigen lichaam
  • Coördinatie, voor een betere communicatie met je paard, het geven van duidelijke hulpen en snel kunnen reageren

AANBOD HIPPISCHE SPORTOEFENTHERAPIE

Kijk ook eens bij ons andere aanbod…