Werk op een speelse en efficiënte manier aan het verbeteren van je ruiterhouding!

BALANCE COACH VOOR RUITERS

De Balance Coach is een zadelkruk met een beweegbaar zadel, dat voorzien is van sensoren. Deze sensoren staan in verbinding met een laptop. Zo ontvang je visuele feedback over de uitvoering van de bewegingen vanuit onderrug en bekken.

Door gebruik te maken van de Balance Coach, kan los van het paard geoefend worden met het verbeteren van de houding en zit.

WERKWIJZE BALANCE COACH

Er wordt gestart met een uitgebreide test op de Balance Coach om jouw bewegingsvoorkeuren en eventuele beperkingen in kaart te brengen. Na afloop van deze test ontvang je een uitdraai van jouw uitslag, zodat je jouw resultaten kunt inzien en bij meerdere tests kunt vergelijken.

Middels gerichte oefeningen voor het verbeteren van de coördinatie en mobiliteit van onderrug en bekken worden jouw bewegingsmogelijkheden geoptimaliseerd. Deze oefeningen kunnen uitgevoerd worden met en zonder de Balance Coach, zodat je thuis ook kunt oefenen.

Door regelmatig te hertesten kan de vooruitgang goed gemonitord worden. Het Balance Coach traject kan gecombineerd worden met zitlessen op het paard voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

AANMELDEN BALANCE COACH

Wil je weten de Balance Coach iets voor jou kan betekenen? Neem contact op via mail, telefoon of WhatsApp voor meer informatie of om een les te boeken!

Ben je benieuwd naar onze tarieven? Kijk dan hier.

HELPT BIJ HET VERBETEREN VAN …

  • Lichaamsgevoel, om je beter bewust te zijn van je eigen lijf tijdens het paardrijden
  • Symmetrie, voor een zo gelijk mogelijke belasting aan beide zijden van jezelf en je paard
  • Stabiliteit, voor een onafhankelijke, stille zit zonder te klemmen met je benen of steun te zoeken bij de teugels
  • Balans, om ontspannen mee te kunnen bewegen met de bewegingen van je paard
  • Mobiliteit, voor voldoende souplesse om de bewegingen van je paard te kunnen volgen zonder dat je beperkt wordt door je eigen lichaam
  • Coördinatie, voor een betere communicatie met je paard, het geven van duidelijke hulpen en snel kunnen reageren

AANBOD HIPPISCHE SPORTOEFENTHERAPIE

Kijk ook eens bij ons andere aanbod…